ŠPORTSKO DRUŠTVO “KUPA“                                    
           Organiziralo je:     4.    Rekreativni izlet :

    B I C I K L I J A D A     “ TRI   RIJEKE “

        U NEDJELJU 07.06.2009.             

  
       Na ovogodišnjoj biciklijadi  sudjelovalo je 200 biciklista iz mnogih Hrvatskih i Slovenskih klubova. Biciklijada  je ove godine  prolazila kroz međurećja tri rijeke, Kupe, Dobre i Mrežnice. Od većih biciklistićkih grupa sudjelovali su: ŠD Kupa,   ŠD Bosiljevo, Kolesarsko Društvo Metlika, Planinarsko društvo Črnomelj, ŠD Osojnik, ŠD Črnomelj, ŠD Butoraj, ŠD Rudar, ŠTD. Vinica i dr.
 
Reportaža sa biciklijade:
     Okupili smo se na igralištu u Kasunima, gdje smo uz jutarnju kavicu i domaće specijalitete naših vrijadnih domaćica izvršili prijave i darivali naših biciklista majicama za uspomenu na biciklijadu. Istovremeno naša pratnja sa kombijima i na motorija dogovarala je i zadnje detalje sa trase.
 
     I. ETAPA.    Malo nakon devet sati startali smo sa igrališta na KASUNIMA, vozili se kroz BOSILJEVO mimo Starog Grada Bosiljevo do GRABRKA  i dalje do SOLINA. Tu smo imali kratki odmor uz degustaciju domačih sireva koje nam je pripremilo Domačinstvo Kolić, uz prekrasan posljednji pogled na kanjon rijeke Dobre, koji će se uskoro pretvoriti u jezero za potrebe hidroelektrane, koja se upravo završava u Lešću.                    
     II. ETAPA.  Dijelom makadamskom cestom nastavili smo mimo gradilišta hidroelektrane do LEŠĆA  te dalje kroz GENERALSKI STOL  do KATIĆA.     Novi omor uz hladno piće, živu muziku KUD-a Izvor i  prekrasni slapovi rijeke Mrežnice, ponovno su nam vratili snagu za nastavak puta.              
     III.ETAPA.    Iz KATIĆA smo vožnjom kroz GENERALSKI STOL došli do ZVEČAJA gdje  nas je u  restoranu  “Zeleni kut” srdačno ugostila obitelji Puškarić. Na obalama Mrežnice organiziran je ručak za sve sudionike biciklijade.
    IV. ETAPA.  Ova etapa priuštila nam je nezaboravnu avantura. Ni slutili nismo da će naša biciklijada nakon sela VODENA DRAGA postati VODENA BICIKLIJADA, nakon jakog pljuska koji nas je uhvatio na putu do Bosiljeva.  Mokri do kosti stigli smo do BOSILJEVA gdje su nas u lovačkom domu dočekali domačini, lovci  Lovačkog društva Družac. Nažalost druženje sa njima (i pripremljenu feštu ) morali smo skratiti zbog kiše.
    V. ETAPA.  Posljednom dionicom od BOSILJEVA do igrališta na KASUNIMA završili smo ovogodišnju biciklijadu. Druženje je nastavljeno uz muziku i lovački gulaš kojeg su nam pripremili lovci Lovačkog društva Družac. A među bicikliste smo podijelili i neke darove naših sponzora.
        Zahvaljujemo se svim sudionicima naše biciklijade, što ste bili dio ovog izleta . Zahvaljujemo na vašim pohvalama i mailovima na našu organizaciju  koje  primamo sa svih strana .
 
      Zahvaljujemo se našim :   
  Suorganizatorima:                                               Medijskim  pokroviteljima:
   -  Turistička zajednica Grada Duga Rese                            Večernji list
   -  Lovačko društvo “Družac”  Bosiljevo                                Radio Mrežnica
   -  DVD  Prikuplje
  
 Sponzorima:
          -  Općina Bosiljevo
          -  Lovačko društvo “Družac”  Bosiljevo
          -  ANA TRADE  Karlovac
          -  Finet  Vinica 
          -  Karlovačka banka
          -  Kovinotokarska djelatnost Špehar, Pribanjci
          -  MPOV,  Vinica
 

SLIKE SA BICIKLIJADE: