MISS KUPE - KOLPE

 

      "MISS  KUPE - KOLPE"  JE NAŠ NAJVEČI I NAJZAHTJEVNIJI PROJEKAT KOJEG ORGANIZIRAMO SVAKE GODINE U SUORGANIZACIJI SA SLOVENSKIM “Športsko Turističkim Društvom VINICA”.
     OVA MANIFESTACIJA SE JE U POČETKU ( 1998 godine) ORGANIZIRALA NA OSNOVU GRAĐANSKE INICIJATIVE SA OBJE STRANE KUPE I DOGOVORENO JE DA SE SVAKE GODINE NAIZMJENIČNO IZBOR ZA MISS KUPE - KOLPE ODRŽI U DRUGOJ DRŽAVI.
      OSNIVANJEM  “ŠD. KUPE”   PREUZELI SMO I ORGANIZACIJU OVE MANIFESTACIJE KOJU SVAKE DRUGE GODINE ORGANIZIRAMO NA IGRALIŠTU U KASUNIMA.

 

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

FOTODOKUMENTACIJA: __OVDJE__.

 

 

 

 

MISS KUPE - KOLPE 2018

 

MANUELA PAVLAKOVIĆ iz Duga rese, pobijedila je na jubilarnom 20. izboru Miss Kupe-Kolpe. Natjecalo se sedam djevojaka, a sve titule odnijele su hrvatske kandidatkinje jer slovenskih nije bilo prijavljenih.
Manuelina prva pratilja je Andreja Pavlinić (20) iz Liplja -Severina na Kupi, druga pratilja je Petra Livojević (17) iz Duga Rese, a titulu Miss fotogeničnosti ponijela je Lucija Tuškan (20) iz Zadobarja.
Izbor je na igralištu u Kasunima pratilo oko 500 posjetitelja sa obje strane rijeke Kupe. U povodu 20. obljetnice uručene su i zahvalnice osnivačima ovog projekta –  postuhmno Joži Stegnetu iz Slovenije i Draženu Klasniću iz Hrvatske. Tom prigodom pušteno je i 20 lampiona za dvadesetu godišnjicu održavanja ovog natjecanja ljepote.

 

 

 

 

 

 

 

MISS KUPE - KOLPE 2017

 

ANA FUDURIĆ pobjednica je tradicionalnog devetnaestog po redu izbora za "Miss Kupe Kolpe" održanog u Vinici u Sloveniji. Titulu Miss Kupe-Kolpe ponijela je hrvatska predstavnica, devetnaestogodišnja ANA FUDURIĆ iz Donjeg Zvečaja, za miss fotogeničnosti izabrana je slovenska predstavnica Ines Kajtezović, druga pratilja je  Iris Prošić i prva pratilja Tamara Fišter također iz Slovenije. Natjecalo se ukupno devet djevojaka s obje strane rijeke Kupe, pet sa hrvatske i četiri sa slovenske strane. 

 

 

 

 

 

 

 

MISS KUPE - KOLPE 2016

 

MIA JAUŠOVEC iz Karlovca devetnaestogodišnja je misica koja je ponijela titulu najljepše djevojke na tradicionalnom 18. izboru “Miss Kupe-Kolpe 2016.” Na natjecanju je sudjelovalo devet djevojaka, prva pratilja je Zita Lepen iz Karlovca, druga pratilja Mateja Župan iz Kasuna, a titulu Miss fotogeničnosti osvojila je jedina slovenska predstavnica na natjecanju Lorena Jaušovec. Za nezaboravni zabavni dio pobrinula se grupa POINT iz Rijeke.    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MISS KUPE - KOLPE 2015

 

LORENA KLASNIČ iz Črnomlja nova je Miss Kupe -Kolpe. Odlučio je tako mješoviti hrvatsko - slovenski žiri, na ovogodišnjem 17. po redu odabiru za miss Kupe -Kolpe, koji se održao u Vinici.
Lorena, inače 18-godišnja frizerka, je u konkurenciji šest djevojaka osvojila najviše glasova. Prva pratilja je, kao jedina predstavnica Hrvatske, Tihana Pavlaković iz Duge Rese, inače odbojkašica "Mladosti". Drugom pratiljim proglašena je Irma Konda a za Miss fotogeničnosti Ana Maria Žužek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MISS KUPE - KOLPE 2014

 

ŠPELA VIDIC iz Črnomlja pobjednica je natjecanja na ovogodišnjem 16. po redu odabiru za miss Kupe -Kolpe, koji smo ove godine organizirali u Kasunima
Od prijavljenih 9 djevojaka za prvu pratilju proglašena je Sandra Lovrić iz Ogulina, dok je druga pratilja Bianca Barešić iz Zagreba. Miss fotogeničnosti je Karlovčanka Stella Đarmati. Za odličnu zabavu pobrinula se grupa TAMBOLINA.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MISS KUPE - KOLPE 2013

 

MAJA STEGNE iz Vinice pobjednica je natjecanja na ovogodišnjem 15. po redu odabiru za miss Kupe -Kolpe, koji se je ove godine u organizaciji ŠTD VINICA održao u Vinici pri Benetiču.
Od prijavljene 3 djevojke iz Hrvatske i 6 iz Slovenije za prvu pratilju proglašena je ALEKSANDRA GLIHA, druga pratilja je SEBILA DELIĆ iz Novega mesta, a miss fotogeničnosti je Karlovačka studentica MARIJANA HALOVANIĆ.

Za odličnu zabavu pobrinula se grupa MAMBO KINGS.

 

 

 

 

 

 

 

MISS KUPE - KOLPE 2012

 

Na tradicionalnom 14. po redu natjecanju za miss Kupe-Kolpe na Kasunima za najljepšu djevojku izabrana je: IVANA TRGOVČIĆ iz Duga Rese. Njezina 1. pratilja je MARIJANA BAJAC, 2. pratilja MATEA  FURDEK, te miss fotogeničnosti DALIBORKA BJELOŠ. Izabrane su između 11 natjecateljica od kojih je jedna bila iz Slovenije.

 

Novost na ovom natjecanju bio je izbor za mistera Kupe-Kolpe. Od 5 hrabrih dečkiju pobjedu je odnio domaćin iz Pribanjaca: IVICA DUBRAVČIĆ, 1.pratitelj je MIROSLAV GATARIĆ, 2.pratitelj je MARIO KOLIBAŠ iz Bosiljeva.
Uz nastup domačeg KUD-a Frankopan, zabavljala nas je grupa:Marina i Zdravko & bend.

 

 

 

 

 

MISS KUPE - KOLPE 2011

 

Slovenka ANITA BEGOVIČ iz Črnomlja nova je miss Kupe-Kolpe.
Izabrana je na manifestaciji izbora ljepote održanoj u Vinici.
Dugorešanka MATEA FURDEK koja je bila i jedina hrvatska predstavnica, druga je pratilja, dok je prva pratilja MOJCA ROŽMAN. Miss fotogeničnosti je EVA ŠTEFANČIČ. Zabavljala nas je grupa Harmonik atomik.

 


 

 

 

 

 

 

MISS KUPE - KOLPE 2010

 
 
Tradicionalno natjecanje ljepote ove je godine doživjelo svoje 12. izdanje i u konkurenciju dovelo 10 kandidatkinja, osam Hrvatica i dvije Slovenke. Žiri nije imao nimalo lak posao odabira, dok je za najljepšu izabrao 17-godišnju Andreju Fabić iz Sela Bosiljevskih. Prva pratilja je Darija Turkalj (20) iz Karlovca, druga Amanda Medved (17) iz Lukovdola, dok je za miss fotogeničnosti izabrana Šejla Gazibara iz Črnomlja, Slovenija.

 

 

 

 

 

 

MISS KUPE - KOLPE 2009

 

 
Miss Kupe - Kolpe 2009 je postala MARTINA MOJZEŠ iz Bosiljeva na manifestaciji održanoj u Vinici.
Prva pratilja: Maja Ciglar iz Moravč kod Litije, druga pratilja: Eva Štefanič iz Črnomlja,
Miss fotogeničnosti: Andreja Fabić iz Sela Bosiljevskih.
Za zabavni program pobrinula se grupa Malibu.

 

 

 

 

 

 

 

MISS KUPE - KOLPE 2008

 

Branka Mihalić iz Ozlja ponijela je lentu najljepše djevojke na 10. jubilarnom izboru Miss Kupe-Kolpe održanom u Kasunima.
Ocjenjivački sud nakon vijećanja donio je odluku da Martina Mojzeš iz Bosiljeva bude druga pratilja, a Slovenka Nina Čemas iz Črnomlja prva pratilja. Za miss fotogeničnosti izabrana je Gordanu Hajdin iz Vrbovskog.
U zabavnom programu nastupili su KUD-ovi Frankopan iz Bosiljeva i Severina na Kupi, plesna skupina SD Kupa, grupa Romantic, a vrhunac večeri bio je nastup poznate zvijezde koja je na Kupu donijela miris Dalmacije – MLADEN GRDOVIĆ.

 

 

 


MISS KUPE - KOLPE 2007

 
SANJA PRISELAC iz Kamanja ovogodišnja je Miss Kupe-Kolpe, odlučeno je na izboru u Vinici, sa slovenskog dijela Kupe.
Prva pratilja je Valerija Zorinić iz Karlovca, a druga Dubravka Sudac iz Kasuna, dok je ovogodišnja Miss fotogeničnosti Nina Čemaš iz Črnomlja.
Djevojke su izabrane između osam ljepotica, četiri sa slovenske i četiri s hrvatske strane, koliko ih se prijavilo za izbor Miss Kupe-Kolpe 2007.

 

 

 

 

 

MISS KUPE - KOLPE 2006

 
Leonela Levak iz Črnomlja, 19-godišnja studentica predškolskog odgoja, izabrana je za "Miss Kupe-Kolpe", tradicionalnom, osmom, izboru najljepše djevojke s obje strane Kupe.
Prva pratilja je Matea Marjanovič iz Semiča, a druga Suzana Rahija iz Žakanja. Po izboru nazočnih novinara za miss fotogeničnosti proglašena je Dubravka Sudac iz Kasuna.
Na igralištu Sportskog društva "Kupa" u Kasunima tradicionalni izbor za najljepšu djevojku sa slovenske i hrvatske strane Kupe okupilo se tisuću posjetitelja iz Slovenije i Hrvatske, u prigodnom programu predstavili su im se KUD-ovi "Izvor" iz Generalskog Stola i "Vinica" iz Slovenije.