07. 07. 2012. ORGANIZIRALI SMO:

ČETVRTU “ PRIKUPSKU OLIMPIJADU ”

STARIH SEOSKIH IGARA

 

« GORANI "M"   OBRANILI NASLOV NA OVOGODIŠNJOJ PRIKUPSKOJ OLIMPIJADI «

 

       Na ovogodišnjoj olimpijadi sudjelovalo je pet ekipa. Najboljima su se ponovno pokazali lanjski pobjednici GARANI "M" iz Vrbovskog. Drugo mjesto zauzeli su nekadašnji pobjednici MACOLARI iz Zilja a treće također Ziljani "Športno Društvo ZILJE. Iza njih plasirali su se ŠTD. VINICA i domaćin ŠD. KUPA.

 

       Natjecalo se u raznim zanimljivim i smiješnim starim igrama koje su tražile puno spretnosti, snage i snalažljivosti.

Igre smo otvorili prenašanjem sijena na štapovima koje je zahtijevalo precizno slaganje sijena, dok je u bacanju kamena sa ramena do izražaja došla jačina muškog dijela natjecatelj a za promjenu bacala je i jedna djevojka. Zatim su djevojke nosile vodu na glavi u posudi. Bacanje potkove u štap tražilo je mirnu ruku i preciznost, a žaganje drva starom ručnom žagom izazvalo je posebno oduševljenje gledatelja. Skakanje u vrečama izmučilo je naše natjecatelje, a hodanje na štulama bilo je posebno atraktivno, jer su mnogi natjecatelji prehodali stazu bez pada. Igre smo završili mini alkom po uzoru na pravu Sinjsku alku, osim što su se natjecatelji vozili u tački i preciznom rukom pogađali alku.

Nakon igara slijedio je izbor za miss Kupe-Kolpe na kojem su našim pobjednicima uručene medalje i nagrade: Paintball, kupanje u toplicama sa ručkom i spust po Kupi kanuima.

 

Zahvaljujemo se našim sponzorima: Klub ekstremnih sportova "GREMLINS", Toplice LEŠĆE,

i medijskim pokroviteljima: KA portal, Radio MREŽNICA,

 

 

SLIKE PRIKUPSKE OLIMPIJADE 2012: